City of Heavenly Fire by Cassandra Clare

Sidor: 733Sidor Språk: Engelska Serie: The Mortal Instruments #6 !! Rec-ex: Nej. (läste ut i April 2015) Adlibris , Bokus SPOILERVARNING: SISTA DELEN! ”Erchomai,” Sebastian had said. I am coming. Darkness returns to the Shadowhunter world. As their society falls apart around them, Clary, Jace, Simon and their friends must band together to fight the greatest evil the Nephilim have ever … [mer]

Månadsrapport: April 2015

Läst i April 2015: 34.City of Heavenly Fire by Cassandra Clare 733 sidor 33.A Game of Thrones, vol 2 av George R.R. Martin 180 sidor (grafisk novell) 32.Clockwork Princess by Cassandra Clare 565 sidor 31.Sherlock Holmes: En studie i rött by Ian Edginton 128 sidor (grafisk novell) 30.Batman: The Black Mirror by Scott Snyder, Jock, Francesco 304 sidor (grafisk novell) Två … [mer]

Hurra bloggen fyller 4 år! TÄVLING!

Idag fyller bloggen 4 år!! Hurra hurra huurrraaaa! Missade att fira 3-årsdagen för ett år sedan (för att jag hade bloggpaus) och nu är jag i Tokyo på semester, så detta är ett tidsinställt-inlägg… dålig tajming som vanligt men ett litet inlägg måste jag ju klämma in iallafall. Bloggen har när jag skriver detta nästan kommit upp i 300’000 sidvisningar, 131 likes på … [mer]

Minirec x 2: Jag ger dig solen / Livets outgrundliga mysterier

Två stycken underbara rec-ex från Gilla Böcker , älskade båda tack!! <3 Jag ger dig solen av Jandy Nelson Svenska, 320 sidor. Utläst i mars 2015 Adlibris , Bokus Minirecension: Hur märker Miriam om hon läser en underbar bok? -> Honläser alla ord , skippar eller hoppar inte över några. V ilket jag annars alltid gör för att jag är så stressad över alla böcker jag vill hinna … [mer]

Systrars öde av Jessica Spotswood

Sidor: 312sidor Språk: Svenska Serie: Ja , Systrarna Cahill #3 . Avslutande delen! Rec-ex: Ja, från Rabén & Sjögren , tack! (läste ut i Februari 2015) Adlibris , Bokus Febern skördar offer i New London och Cate skulle kunna bota människor, men inte utan att avslöja sin kraft för Brödraskapet och själv riskera livet. De har redan avrättat många misstänkta häxor. Som om det inte … [mer]

Temainlägg (16): Skräck

Varning ännu ett mega-långt Tema-inlägg ;) Var väldigt jämt i början i röstningen med bara någon enstaka röst i skillnad (förutom ”Deckare” som bara fick två röster….:P ) men sen blev ändå ” Skräck” den tydliga vinnaren =). Skräck är ett svårt ämne, finns mycket som taggas som ”Horror” på Goodreads, men är få av dem som faktiskt verkar läskiga. Känns verkligen som att … [mer]

Filmåret 2015, Del 2 av 2

Missade denna i förra inlägget ,visste inte att den skulle ha premiär så snart. Tycker den verkar rätt kul enligt trailern =) Hade även missat att denna skulle komma till Sverige, har redan sett den, filmrecension finns HÄR . Vet inte så mycket om denna men pojkvännen min har pratat om att han vill se den och jag tackar ju aldrig nej till en superhjälte film så ska bli kul =) … [mer]

Månadsrapport: Mars 2015

Läst i Mars 2015: 29.Jag ger dig solen by Jandy Nelson 380 sidor 28.Tjärven by John Ajvide Lindqvist ?? sidor (novell) (Jorden runt på 80 dagar Bok by Jules Verne) #Hyllvärmare 27.Fairest by Marissa Meyer 222 sidor 26.Clockwork Prince by Cassandra Clare, HyeKyung Baek 260sidor (grafisk novell) 25.Love Hurts 2 av Kim W. Andersson 132 sidor (grafisk novellsamling) 24.Batman, Vol. … [mer]

Minirec x 3: Flight, Vol. 3 / Runaways Deluxe, Vol. 1 / Mitt dåliga samvete

Flight, Vol. 3 by Kazu Kibuishi etc. Engelska, 352sidor. Flight #3 . Utläst i Oktober 2014. Minirecension: Story: Då Elen tipsat och pratat så mycket om detta ursnygga album var det ju bra ett måste att testa, men tyvärr som vi märkt så har vi inte helt samma smak. Betygsatte alla delar för sig och tyvärr blev snittbetyget säkert 2 stjärnor, för det var många treor och många … [mer]

Blod & Stjärnstoft by Laini Taylor

Originaltitel: 461 sidor Sidor: 461 sidor Språk: Svenska Serie: Önskemånglarens dotter #2 Rec-ex: Ja, från Bazar förlag , tack! (läste ut i Januari 2015) Adlibris , Bokus Tips: Första boken finns på Bokrean nu! En andlöst spännande fortsättning på Mörk ängel, i fortsättningen på Mörk ängel måste Karou bestämma sig för hur långt hon är villig att gå för att hämnas … [mer]

Omslagsserie (32): Escape from furnace

Den här serien har jag varit nyfiken på länge, om jag någon gång har skräck-tema på bloggen ska den lätt läsas! =) Hittar bara den här typen för första boken tyvärr, rätt snygg men lite tråkig. Här är mina favoritomslag, creepy, snygga och skrämmande! De här omslagen gillar jag inte alls, plottriga och ser konstigt hopklistrade ut :P Lustigt nog ser de även lite barnsliga … [mer]

Temainlägg: Vad ska jag ha för tema nästa gång?

Vet inte varför men tydligen försvann det här inläggen efter jag publicerat det :( Så får gick göra om det… I vilket fall så läser jag sista albumet i Batman-temat nu så det är god tid för att välja nästa tema! ^^ Som lovat blir det en omröstning där ni bestämmer ;) Skräck: Tvillingar: Deckare: Kärlek: Vad ska nästa tema bli? Skräck Tvillingar Deckare Kärlek pollcode.com … [mer]

Minirec x 2: Vego: & Mera vego!

Fick två finfina kokböcker i julklapp, har nu testat på en hel del i dem att jag känner att jag kan ge ett vettigt bedöm på dem =). Spoiler-alert: båda rekommenderas varmt! ^^ Extra tips är att just Mera Vego finns för 119 på Bokrean just nu ;) Vego: Vegansk mat för alla tillfällen av Mattias Kristiansson Svenska, 143 sidor. Adlibris , Bokus Provläs boken HÄR ! Minirecension: … [mer]

Tokyo-guide (5): Akihabara 秋葉原

Kom på att jag ju heeelt glömt bort att göra klart min Tokyo-guide och eftersom jag ska dit igen nu till Valborg så tänkte jag att de var dags att göra klart den =). Hoppas det uppskattas! Ett väldigt populärt turistmål i Tokyo är teknik-meckat Akihabara , stället för alla Anime-fans! Själv är det ingen favorit då jag inte är något hard core Anime eller Manga fan men för er som … [mer]

Fina bok-smycken =)

Finns massor av snygga bok-inspirerade smycken där ute som ni vet, här är några favoriter jag hittat nyligen =). Klicka på bilderna för att komma till källan! Vilken är eran favorit? =) … [mer]

Buffy: Omnibus Vol. 3 by Eric Powell, Joe Bennett

Sidor: 320Sidor Språk: Engelska Serie: Buffy the Vampire Slayer Omnibus #3 . Rec-ex: Nej. (läste ut i Mars 2014 ) Adlibris , Bokus The third volume of our ”Buffy” omnibus series follows the gang through harrowing trials and tribulations–slaying vampires, going to high school, and young love. Angel has lost his soul and found it again, Xander and Cordelia kiss and make up, and Willow and … [mer]

Flickan som lekte med elden – Seriealbum av Stieg Larsson, Denise Mina mfl.

Sidor: 272Sidor Språk: Svenska Originaltitel: The girl who played with fire – Graphic Novel Serie: Millennium: The Graphic Novels # 3 Rec-ex: Ja, tack Norstedts ! (läste ut i December 2014) Adlibris , Bokus Det amerikanska serieförlaget DC Comics producerar Millenniumtrilogin som serieromaner i flera delar. Den skotska deckarförfattaren Denise Mina har skrivit manus och illustrationerna … [mer]

I Min Brevlåda (58): Trevligt besök hos Apart och temaböcker!!

Bjuder idag på en kort Book Haul video på bara 6 min, så även ni stressade själar borde hinna med att se den till kvällsfikan/frukost imorron. Besökte bla Apart förlag =) och fick hem en hel del trevligheter, visar dem, temaböcker och lite rec-ex från Gilla böcker och Kolik förlag ! … [mer]

Men NoOOooo!

Varför har de ändrat detta underbara omslag?? -> De nya är helt ok och ja jag förstår att det nu är mycket mer tydligt YA men ändå :( *gråter lite omslagsdöden igen* Även denna serie har bytt stil lite grann: <- -> Alla är fina men de passar ju inte helt ihop lika bra längre, speciellt trean då. Älskar omslaget på novellen dock ;P … [mer]

Månadsrapport: Februari 2015

Läst i Februari 2015: Februari: Hyllvärmare-månad 2/7 = 29 % 18.Livets outgrundliga mysterier by Benjamin Alire Sáenz 256 sidor 17.Batman: Earth One by Geoff Johns, Gary Frank 144 sidor (grafisk novell) 16. The Walking Dead, Vol. 10 by Kirkman, Robert 144 sidor (grafisk novell) 15.The Walking Dead, Vol. 9 by Kirkman, Robert 136 sidor (grafisk novell) 14.The Selection by … [mer]

Serie-recension: Locke & Key vol 1-6 by Joe Hill, Gabriel Rodríguez

1: Welcome to Lovecraft Engelska, 168 sidor, Locke & Key #1 . Utläst i April 2014 Adlibris , Bokus Minirecension: Illustrationer: Älskar verkligen tecknarstilen, riktigt snyggt tecknat och väldetaljerat! Blir så inspirerad =). Många bilder är samma bild men med en liten ändring men det gör inget när de annars är så detaljerade, förstår att inte allt hade kan vara unikt … [mer]

Microrec x 4: Fyra stycken Mellan-Noveller

Lite short stories/serienoveller/mellan noveller eller vad de nu kallas. Noveller som släpps mellan böcker i en serie är det iallafall. Vad burkar ni kalla dem? Free Four: Tobias Tells the Divergent Knife-Throwing Scene by Veronica Roth Engelska, 22 sidor, Divergent #1.5 . Utläst Augusti 2013. Micro-recension: Riktigt kort, tog slut innan det ens hade börjat. Men annars bra! The Seeds … [mer]

Bokrea-tips ;)

Har köpt mig en 2015 Batman kalender från Sf-Bokhandeln för bara 39 kr ^^ men utöver det kommer jag nog inte köpa några reaböcker. Hittar sällan några jag verkligen vill ha och tycker inte priserna brukar vara så mycket att hurra över tyvärr… :( Men för er andra tänkte jag tipsa om lite intressanta böcker som jag sett på rean: (klicka på omslagen för att komma till rean) … [mer]

Filmrecensioner x 4: Love, Rosie / Fifty Shades of Grey / Before I go to sleep / Horns

Before I Go to Sleep (2014) Bok: Before I Go To Sleep by S.J. Watson Minirecension: Den här boken läste jag sommaren 2013 och tyckte den var mycket spännande =) (läs min rec HÄR ). Som tur var hade jag glömt en del men själva sluttwisten mindes jag, så blev förstås inte lika spännande att se filmen än att läsa boken. Men var ändå en helt ok filmatisering, tycker den var bra men … [mer]

Bokbytes-cirkel-paketet!

Juste kom på att jag inte visat mitt fina bokbytespaket som jag fick av Mimmi än! Nelly höll nämligen en bokbytes-cirkel där man skulle skicka ett paket med lite härligheter lagom till Alla hjärtans dag <3 ! Detta var vad jag fick: Tack så mycket Mimmi ! Det var ett jättefint paketet, typiskt att jag redan hade fått och läst Amaltea , men desstå bättre för er andra för nu har ... [mer]

I Min Brevlåda (57): Massor med seriealbum och annat skojsigt!

Har länge länge velat komma igång med att lägga upp videos igen men då jag på flera år inte bott själv har det lagts på is då jag hatar att filma när någon är hemma. Men i söndags hade jag en tom lägenhet i några timmar när min roomie var på stan. Så då passade jag på att spela in en liten kort Book Haul video med mina senaste inköp =). Hoppas ni gillar! Ursäkta att ljudet … [mer]

Minirec x 3: Morning Glories vol 1-3

Morning Glories: For a Better Future by Nick Spencer Engelska, 188 sidor, (Morning Glories Vol 1). Utläst i Oktober 2014 Adlibris , Bokus Minirecension: Story: Denna var en riktig obehaglig och creepy serie, men något har den som gör så att jag gillar den. Den är väldigt spännande och intressant men har samtidigt för mycket ologiska grejer som inte alls makes sense. Var inte säker på … [mer]

Videoinlägg: Bookshelf Tour 2015, del 2

Tänkte att det var dags att våga sig på lite videoinlägg igen =). Börjar lite safe med en BookShelf Tour! Detta är alltså del 2, kolla del ett HÄR ! Hade även spelat in ett klipp där jag filmade mina kokböcker, men råkade radera det :( Var det någon bok ni vill ha recension på som jag inte recenserat än? … [mer]

OMG waaants! Fina bokgrejer, tröjor, iphoneskal etc

Har börjat hänga alldeles för mycket på sidan Lookhuman.com som har farligt mycket trevliga nördgrejer som fina Buffy-träningslinnen och annat najs nördig. Tänkte därför dela med mig lite av de bok-relaterade nördigheterna jag hittade (finns massor mer): Kläder: Prylar: Sen finns det förstås tusen med Harry Potter , Hunger games och GoT etc! Vilken är eran favorit? =) … [mer]

Nominera Schitzo-Cookies bokblogg?

Nu har Massolit Book Blog Awards dragit igång igen för i år, om ni orkar/vill så blir jag självfallet väldigt glad om ni vill nominera just mig ! ^^ … [mer]

Månadsrapport: Januari 2015

Läst i Januari 2015: 11.Serieantologi 2014 av blandade serietecknare 200 sidor (grafisk novellsamling) 10. Sagor från Kobrans tid: De älskande by Enrique Fernández 54 sidor (grafisk novell) 9.Serienördens kokbok av blandade serietecknare 100 sidor (grafisk novellsamling) 8.Sword Princess Amaltea Bok 2 av Natalia Batista 169 sidor (grafisk novell) 7.Blod & Stjärnstoft by … [mer]

City of Lost Souls by Cassandra Clare

Sidor: 544 sidor Språk: Engelska Serie: The Mortal Instruments #5 Rec-ex: Nej . (läste ut i Oktober 2014) Adlibris , Bokus What price is too high to pay, even for love? When Jace and Clary meet again, Clary is horrified to discover that the demon Lilith’s magic has bound her beloved Jace together with her evil brother Sebastian, and that Jace has become a servant of evil. The Clave is out to … [mer]

Vad har ni för erfarenheter av att låna e-böcker från biblioteket?

Eftersom jag numera är i slutet av min utbildning kommer jag till och med sommaren jobba på Jaway och utföra mitt ex-jobb med min kompis Elise. Vi har fått nöjet att utveckla en prototyp till en iOS-app för e-böcker som bl.a. Malmö’s Stadsbibliotek kommer använda sig av. Det kommer bli skitkul att få kombinera mina två största intressen: Datorer och Böcker =). Eftersom denna app … [mer]

Månadsrapport: Nov-December 2014

Woho äntligen är jag ikapp! Läst i November-December 2014: December: 69.Mitt dåliga samvete by Stina Hjelm 176 sidor (grafisk novell) 68.Flickan som lekte med elden by Denise Mina mfl. 288 sidor (grafisk novell) 67.Röd som blod by Salla Simukka 236 sidor 66.Locke & Key, Vol 5: by Joe Hill, Gabriel Rodríguez 160 sidor (grafisk novell) 65.Runaways Deluxe, Vol. 1 by Brian K. … [mer]

Bokblogssträff i Lund

Tänkte att det helt klart var dags med en ny bokbloggarträff nu när jag är tillbaka i Skåne och har börjat blogga igen =). Så alla ni fina skånebloggare och övriga som kan tänka er att ta er hit är varmt välkomna =). Datum: Söndagen 1 Februari Tid: UPPDATERING: 14:00 Plats: Lund, men inte bestämt var än, se Facebook eventet nedan ;) Lutar åt nåt trevligt Brunch-ställe =) Klicka … [mer]

Videoinlägg: Bookshelf Tour 2015, del 1

Tänkte att det var dags att våga sig på lite videoinlägg igen =). Börjar lite safe med en BookShelf Tour men tänkte sen idag även filma in en Book Haul med mina senaste seriealbumsinköp ^^. Så den kommer väl någon gång i nästa vecka när jag väl har tid att klippa ihop den! Vilka av mina olästa böcker tycker ni jag ska ta tag i först? Var det någon bok ni vill ha recension på … [mer]

Succubus Blues by Richelle Mead

Sidor: 496 Sidor Språk: Engelska Serie: Georgina Kincaid #1 Rec-ex: Ja, Adlibris , Bokus (läste ut i December 2014) When it comes to jobs in hell, being a succubus seems pretty glamorous. A girl can be anything she wants, the wardrobe is killer, and mortal men will do anything just for a touch. Granted, they can often pay with their souls, but why get technical? But Seattle succubus Georgina … [mer]

Filmåret 2015, Del 1

Filmer jag ser fram att se på bio i år under första halvåret, del 2 kommer när mer trailers/bilder släppts för resterande året ^^. Verkar väldigt mysig och charmig! =) Har inte läst böckerna än men filmen måste ju ses ändå ;). Tycker ni jag ska försöka läsa dem innan eller kan jag skita i det och bara se filmen? Åh så kul de ska bli, hoppas de gör det bra! Kommer säkert … [mer]

From What I Remember… by Stacy Kramer, Valerie Thomas

Sidor: 462Sidor Språk: Engelska Rec-ex: Nej. (läste ut i Mars 2014) Adlibris , Bokus KYLIE: Mexico? What a nightmare! I should be putting the finishing touches on my valedictorian speech. Graduation is TODAY! Wait! Is this a wedding band on my finger?? MAX: It started with Kylie’s laptop and a truck full of stolen electronics and it ended in Ensenada. It was hot, the way she broke us out … [mer]

Bokbloggsjerka: Favorit-TV-serier från 2014!

Denna veckas jerkafråga från alkb.se är: Finns det någon tv-serie(er) som du såg 2014 som du skulle vilja tipsa om? Blev inte så många nya serier förra året, var mest gamla favoriter som jag fortsatt kolla på (så som Game of Thrones, Äkta människor, Modern Family, True Blood etc) men några nya guldkorn hittade jag visst ändå! Orphan Black: Största nya favoriten är helt klart … [mer]

Matens pris: boken som matindustrin inte vill att du ska läsa av Malin Olofsson, Daniel Öhman

Sidor: 275Sidor Språk: Svenska Rec-ex: Nej Adlibris , Bokus Vet du vad du äter? Vill du veta vad du äter? Eller vill du bara att maten ska vara billig ? För det är den. Superbillig. Aldrig förr har vi lagt så lite av våra pengar på mat. Bra, tycker vi förstås när vi står i matbutiken. Men baksidan är en utveckling som är på väg att få världens livsmedelsförsörjning att … [mer]

I Min Brevlåda (56): Julklappar =)

Tänkte visa lite vad jag fick i bokväg i julklapp =). Först ut har vi två veg-kokböcker: Mera vego : Mat för hela familjen av Sara Ask, Lisa Bjärbo & Vego : Vegansk mat för alla tillfällen av Mattias Kristiansson som jag redan testat lite recept i. Är hittills mycket nöjd över de olika sorters recepten och de superfina fotona =). Här ska det testas nya grejer, så återkommer jag … [mer]

Böcker jag ser fram emot i 2015!

Liten lista med lite böcker jag ser fram emot att läsa som kommer ut nu i år ^^. Många kommer jag dock behöva vänta ännu längre på, för vill helst vänta tills de släpps i paperback….men orkar inte kolla upp sånt så blir lite blandat med hardback och paperback-släpp! Blev mycket svenska översättningar, men då jag inte helt kommit i kapp med läsandet än, sen min stora … [mer]

14 bästa böckerna & tecknade seriealbumen från 2014!

Hade höga förtätningar på 2014 och trodde det skulle bli många mer favoriter i år än förra året men tyvärr blev det inte så. Hittade många nya tecknade favoritserier men inte så många ”vanliga” böcker blev favoriter tyvärr, men några guldkorn har jag ändå hittat och läst: Bästa böckerna år 2014: Börjar med de på plats 14-7 utan inbördes ordning. Sedan kommer vi … [mer]

Månadsrapport: Oktober 2014

Försöker sakta men säkert komma ikapp ;) Läst i Oktober 2014: Oktober: 61.Kvinnor ritar bara serier om mens av blandade tecknare 156 sidor (grafisk novellsamling) 60.Flight, Vol. 3 by Kazu Kibuishi mfl. 352 sidor (grafisk novellsamling) (Fallout by Ellen Hopkins) 59. Locke & Key vol 4 by Joe Hill, Gabriel Rodríguez 146 sidor (grafisk novell) 58.Bryta sönder by Tahereh Mafi, 51 … [mer]

Minirec x 3: Tre Feministiska seriealbum

Kunskapens frukt av Liv Strömquist Svenska, 143 sidor. Utläst i November 2014 Adlibris , Bokus Minirecension: Riktigt bra och rolig! Vill att alla tjejer (och även alla killar förstås) ska läsa denna och lära sig att inte skämmas över sin kropp :) Gav denna 4.5 stjärnor på Goodreads. Tyckte det var för mycket text och för lite bilder för att vara ett seriealbum men annars … [mer]

Filmrecensioner x 3: if I stay, The Giver & Gone Girl

Tre filmatiseringar på tre böcker som jag tyvärr inte har läst . If I Stay (2014) Bok: If I Stay by Gayle Forma Minirecension: Den här filmen var väldigt fint filmad med fina färger =). En fin och sorglig film <3. GillarChloë Grace Moretz men just denna film var inte hennes bästa. Bra men inget jag kommer minnas. Random tankar: - Som sagt, en väldigt s orglig film. Mycket känslor, ... [mer]

I Min Brevlåda (55): Innan julklapparna

Tänkte visa några av mina nyaste böcker som jag införskaffat mig på olika sätt den senaste månaden/månaderna. Sen har jag ju tusen andra nya grejer jag inte visat under bloggpausen men jag skippar dem ;)! Först ut har vi lite recensionsex som jag fått hem, råkade visst passa på lite nu när jag börjat blogga och kan det igen =). Två efterlängtade uppföljare blev det: Blod & … [mer]

Julklappstips (6): Roliga bokstöd!

Tänkte göra en favorit i repris och bjuda på lite julklappstips får se hur många inlägg jag hinner med… har lite knappt med tid så kanske inte blir så många dock. Portal , 349 kr: coolstuff.se , 298 kr: geekbutiken.se Tardis , 679 kr: sfbok.se , Harry Potter Tåget , 1199 kr: roligaprylar.se , geekbutiken.se , Dobby , 499 kr: geekbutiken.se Katana , 179 kr: geekbutiken.se Iron … [mer]

On the Island by Tracey Garvis-Graves

Sidor: 347 sidor Språk: Engelska Rec-ex: Nej. (läste ut i Mars 2014) Stranded on an uninhabited island after their private plane crashes, thirty-year-old Anna Emerson and sixteen-year-old T.J. Callahan, her tutee, struggle to survive and, as the months pass, slowly fall in love. Adlibris Bokus Kommentarer: Var precis den bok jag behövde när jag läste den här. Lite annorlunda tema … [mer]