Lägg till en bokblogg

Vi vill lära känna din bokblogg – och tipsa andra om den. Följ instruktionerna för att lägga till din blogg till Bokbloggar.se!

Lägg till en bokblogg

1. Kontrollera listan över anslutna bloggar, kanske är din blogg redan med?
2. Lägg in en länk till https://www.bokbloggar.se från din blogg (ej krav)
3. Tipsa oss sedan på hej@bokbloggar.se. Berätta kort vad din blogg handlar om!

Vi får in väldigt många förfrågningar och har därför inte möjlighet att svara på alla mejl. Men vi läser allt och lägger in nya bra bokbloggar så fort som möjligt. När vi lagt till din blogg kommer vi regelbundet att kontrollera om du skrivit något nytt. Detta sker automatiskt utan att du behöver kontakta oss. Hur ofta vi kontrollerar din blogg beror bland annat på hur ofta du skriver nya inlägg. Nya bokrelaterade inlägg sprids via denna sajt och i sociala medier. Inlägg som inte är bokrelaterade filtreras automatiskt bort. Ser du någonting opassande får du gärna kontakta oss.

Vår strävan är att inkludera bokbloggar av hög kvalité. Vi brukar därför inte inkludera helt nya bloggar. Vi inkluderar inte heller bloggar vars huvudsyfte är SEO, spridning av spam och/eller reklamlänkar. Börjar musik eller andra ljud börjar spelas när man besöker din blogg? Detta kan göra att vi inte inkluderar den. Vi inkluderar inte heller bloggar med nedsättande kommentarer om etnisk grupp, kön, religion, sexuell läggning, psykisk hälsa och/eller grova personangrepp eller nonsens.

Boksidor

Innan vi sprider vidare ett inlägg så analyseras det automatiskt av vårt system. Innehåller ett inlägg ett eller flera ISBN-nummer förstår systemet att du skriver om böcker. Då inkluderas inlägget på vår sida om boken/böckerna ifråga, se exempel här. På en boksida samlas alltså alla bloggars inlägg som handlar om boken, och besökaren kan snabbt klicka sig vidare till valfri blogg för att läsa mer.

Vi sprider information om boksidorna både i sökmotorer och i sociala medier. Vi gör även sammanställningar över de mest omskrivna böckerna, och länkar då till boksidorna.

Vill du att ett inlägg som du skriver skall hamna på en boksida måste du alltså inkludera ISBN-numret i din text. Ett enkelt sätt att göra detta är att länka till en nätboklåda, en boksida på Bokbloggar.se, en prisjämförelse på Bokfynd.nu eller ett provläsningsavsnitt på Provläs.se. ISBN-nummer ingår nämligen alltid i länkarna.

Här är några exempel. Det enda du behöver göra är alltså att kopiera länken och klistra in ditt inlägg. Glöm inte att byta ut ISBN-nummer (fetmarkerad nedan) så att det matchar den bok du skriver om.

Du får naturligtvis länka vart du vill (eller strunta i att länka helt och endast skriva ut ISBN-numret i klartext) – men länkar du exempelvis till en boksida på Bokbloggar.se så hjälper du dina läsare att hitta andra bloggar som skriver om samma bok. Länkar du till Bokfynd så hjälper du dina läsare att hitta lägsta pris på boken. Länkar du till Provläs.se så kan dina besökare provläsa ett utdrag ur boken.

Observera att vi analyserar texten som finns i ditt flöde, och att det därför är väldigt viktigt att du ser till att flödet inkluderar all text. I WordPress ställer du in detta under Inställningar -> Läsa -> Inlägg i flödet visas som -> Hel text.