Lägg till en bokblogg

Vi älskar bloggar om böcker och vill naturligtvis lära känna din bokblogg – och tipsa andra om den.

Lägg till en bokblogg

1. Kontrollera listan över anslutna bloggar, kanske är din blogg redan med?
2. Lägg in en länk till https://www.bokbloggar.se från din blogg (ej krav)
3. Tipsa oss sedan på hej@bokbloggar.se. Berätta kort vad din blogg handlar om!

Vi får in väldigt många förfrågningar och har därför inte möjlighet att svara på alla mejl. Men vi läser allt och lägger in nya bra bokbloggar så fort som möjligt. När vi lagt till din blogg kommer vi regelbundet att kontrollera om du skrivit något nytt. Detta sker automatiskt utan att du behöver kontakta oss. Alla nya bokrelaterade inlägg sprids via denna sajt och i sociala medier. Inlägg som inte är bokrelaterade filtreras automatiskt bort.

Vår strävan är att inkludera bokbloggar av hög kvalité. Vi brukar därför inte inkludera helt nya bloggar. Vi inkluderar inte heller bloggar vars huvudsyfte är SEO, spridning av spam och/eller reklamlänkar. Börjar musik eller andra ljud börjar spelas när man besöker din blogg? Detta kan göra att vi inte inkluderar den. Vi inkluderar inte heller bloggar med nedsättande kommentarer om etnisk grupp, kön, religion, sexuell läggning, psykisk hälsa och/eller grova personangrepp eller nonsens.

Boksidor

Innan vi sprider vidare ett inlägg så analyseras det automatiskt av vårt system. Innehåller ett inlägg ett eller flera ISBN-nummer förstår systemet att du skriver om en bok. Då inkluderas inlägget på vår sida om boken ifråga, se exempel här. På en boksida finns alla inlägg som handlar om boken och man kan snabbt klicka sig vidare till valfri bokblogg för att läsa mer.

Vill du att ett inlägg som du skriver skall hamna på en boksida måste du alltså inkludera ISBN-numret i din text. Ett enkelt sätt att göra detta på är att länka till en nätboklåda, en boksida på Bokbloggar.se, en prisjämförelse på Bokfynd.nu eller ett provläsningsavsnitt på Provläs.se. ISBN-nummer ingår nämligen i URL:en till boksidorna.

Här är några exempel på länkar du kan använda. Det enda du behöver göra är alltså att kopiera länken och klistra in den i ditt inlägg. Glöm inte att byta ut ISBN-nummer (fetmarkerad nedan) så att det matchar den bok du skriver om.

Du får naturligtvis länka vart du vill (eller strunta i att länka helt och endast skriva ut ISBN-numret i klartext) – men vi rekommenderar att du länkar till en boksida på Bokbloggar.se så att dina läsare lätt kan hitta andra bokbloggar som skriver om samma bok.